Концерт по повод Международния ден на хоровото изкуство подготвя Женски хор „Златна лира“ към Община Търговище. Той ще се състои на 11 декември, от 18.00 ч., в концертната зала на читалището в Търговище.

В концерта ще участват и гостуващи състави. Това са Детски хор „Добри Христов“ от Варна и Смесен хор „Железни струни“ от Разград.

С оглед на предстоящите празници, репертоарът и на трите хора ще се състои изцяло от коледни произведения.

Диригентът на местния състав Илиана Иванова е подготвила разнообразна програма от характерни за предстоящите коледни и новогодишни празници песни. Със солови изпълнения ще се изявят певицата Симона Рускова и хористките на „Златна лира“ Полина Радева и Цветина Ванева.

Специално участие ще имат и възпитаници на Детска градина №7 „Снежанка“. Техни танцови изпълнения ще допълват музикалната програма, а част от децата ще влязат в ролята на коледари.

Концертът ще завърши с общо изпълнение на трите хора на произведението „Vivat musica“.

Входът за концерта е свободен. Диригентът Илиана Иванова и дамите от „Златна лира“ отправят покана за присъствие към всички съграждани. Нека споделим заедно радостта и обединяващата сила, която музиката и предстоящите празнични дни носят.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име