На 26.04.2023 г. в 8,30 ч на тел. 112 в оперативната дежурна част на ОДМВР-Търговище е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път II-48(Котел-Омуртаг), км 7+331 – на разклона за с. Станец в община Омуртаг.

Лек автомобил „Порше Кайен“ с пазарджишка регистрация, собственост и управляван в посока гр. Омуртаг от 45-годишен правоспособен водач от гр. Пазарджик, е предприел маневра „изпреварване“ на бус „Фолксваген ЛТ-35“ с търговищка регистрация, управляван от 58-годишен правоспособен водач от с. Халваджийско, община Антоново.

В същото време водачът на буса е предприел маневра „завой наляво“ към с. Станец, вследствие на което е настъпил удар между двете МПС – лекият автомобил е ударил буса в задната му част.

В резултат трима от пътуващите в буса граждани са настанени в МБАЛ-Търговище за лечение с първоначална опасност за живота им: 56-годишен мъж от с. Пъдарино, община Омуртаг, е с черепно-мозъчна травма и фрактура на ребро, 72-годишна жена от с. Първан, община Омуртаг – с фрактури на ребра и на крак, и 53-годишен неин съселянин –с черепно-мозъчна травма и фрактура на ребро.

На водачите на двете МПС са взети проби за евентуално наличие на алкохол и наркотични вещества по надлежния ред.

Пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име