Националната АНТИСПИН  кампания е ежегодна инициатива, осъществявана в България от 1992г. Тя има за цел да насочи вниманието на обществото към проблема СПИН и да повиши обществената осведоменост за начините на предаване и предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции.

Предоставянето на услуги за превенция, тестване, лечение и грижа за ХИВ в условията на продължилата до тук три години COVID-19 пандемия, продължава да бъде сериозно предизвикателство за здравните системи в световен мащаб.

По данни на Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН, през последните години на пандемия и други глобални кризи, напредъкът в борбата срещу СПИН се е забавил.

Поради това тазгодишния фокус на кампанията е насочен към разширяване обхвата на услугите по безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИ за гражданите, изявили желание за изследване.

По този повод РЗИ –Търговище организира безплатно  консултиране и изследване за ХИВ и СПИ в сградата на РЗИ, които ще се осъществяват всеки ден от :

  • 02.2023г. – 17.02.2023г. от 09.00ч. до 15.30ч.

 

В тази връзка от 12.02.2023г – 14.02.2023г. доброволци на БМЧК гр. Търговище ще раздават  здравно образователни материали по централните части на град Търговище  относно начините на заразяване, предаване и превенция от ХИВ/СПИН и други.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име