Държавен куклен театър Търговище ще участва в XI Международен театрален фестивал на балканските страни в турския град Бурса. Тази година фестивалната програма се провежда от 1 до 10 март, а селектирани за участие са държавни театри от 7 държави – България, Албания, Босна, Хърватия, Македония, Сърбия и Турция. За първи път фестивалът ще проведе едновременно на няколко сцени.

Във форума на театралното изкуство ще участват актьорите Микаела Кюркчиева, Господин Динев, Петър Дичков, които под режисурата на Лео Капон, ще представят „Приказка за скитник“ по Карел Чапек.

Спектакълът е за деца и родители и разказва за това какво е скитник. Защо въображението с възрастта започва да ни изневерява и къде са истинските ценности, т. нар., съкровища. Губим ли въображението? Можем ли да видим приказните неща, които може би са най-обикновени стига ние да искаме да ги открием, или да разрешим те да ни намерят. Защото понякога искаме да ни се случи нещо хубаво, но не позволяваме да бъдем намерени.

Спектакълът „Приказка за скитник“ ще бъде представен пред публиката в Бурса на 2 март тази година.

Бурса е един от най-големите и развити в индустриално отношение градове в Турция. Фестивалът има за цел да възроди театралното изкуство в съответствие с икономическото развитие на провинцията и да представи съвременния театър на хората от региона.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име