SONY DSC

Във връзка с предстоящото отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола Васил Левски в пресклуба на БТА в Търговище, гостува директора на Средно училище „Васил Левски“ в Опака Борислав Борисов. На нея той говори за инициативите на училището които са набелязване  за отразяването на тази годишнина.

Той представи 15-то то поредно издание на ученическата конференция „Всичко се състои в нашите задружни сили“. Началото и датира от  2009 г. По повод отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола на българската свобода, тази година е взето решение конференцията да бъде пътуваща из различни населени места в страната.

На 4 март група от 50 души – ученици и учители ще посетят Ловеч, Карлово, село Къкрина. В групата, освен участниците в тазгодишната конференция, ще влезе по един представител на всеки клас, и по един участник от предходни години. Идеята е преди влизането във всяко населено място младите хора да представят историческа и географска справка за него, а по-късно да изслушат тематична беседа в музеите.

Борисов посочи, че ръководството на училището си поставя две основни задачи – да се знае повече за Васил Левски и възпитаниците да го чувстват не само като патрон на училището, но и като личен патрон, както и да се опознае историята на образователното дело в Опака.

Поддтемата на тази годишната конференция е „Събития, заради които си заслужава да се пътува в историята“. Консултант на всички разработки ще бъде дългогодишната преподавателка по история в училището Румяна Неделчева.

По повод на годишнината ще бъдат организирани различни мероприяти, като състезания по литература, география и информационни технологии.

Учениците ще участват в конкурс, обявен от обществения комитет „Васил Левски“, Седмокласниците ще творят на тема „Левски през моите очи“, като крайният срок за предаване на творбите – рисунки, есета, презентации, е 15 февруари.

По повод патронния празник ще има нови попълнения в клуб „Млади възрожденци“ и избор на ново ръководство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име