По предложение на председателят на УС на СИДП Александър Арамов от днес /26.09.23г./ 4 служители на предприятието, определени със заповед на директора инж. Симеон Давидков, ще приемат през всички делнични дни сигнали от граждани за неправомерно изхвърляне на строителни и битови отпадъци в държавни горски територии.

За област Шумен сигналите ще приема Татяна Димитрова – 0878596860, за област Варна ще отговаря Мина Павлова – 0878668423, за област Добрич е инж. Мартин Димитров – 0886595998 и за област Търговище обажданията ще приема инж. Надежда Янкова – 0888703291. Служителите на предприятието ще приемат обаждания от 8,30 до 17,00 часа.

По време на кампанията на btv „Да изчистим България за един ден“ видях колко много отпадъци се изхвърлят от недобросъвестни граждани в държавните горски територии.

Заедно с колегите от ДГС-Варна събрахме и извозихме тонове с боклуци, като много малко  хора се замислят, че всичко това се плаща от горските и ловни стопанства и всяка година се отделят хиляди левове за почистване, а могат да бъдат насочени за залесяване или благоустрояване на парковете например, коментира Александър Арамов.

Той призова хората да не бъдат безучастни, ако станат свидетели на нарушения, като от днес могат да подават сигнали не само на национален телефон 112, но и на обявените за всяка област нови номера.

По-лесно ще е да спрем нарушителите, да заложим на превенцията, а не да чистим след всеки, категоричен е председателят на УС на СИДП Александър Арамов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име