Голяма жега, голям пек. Даже Абрашев и Церовски вдигнали рейтинг. Обяснява се със жегите. Слънчасал е сигурно някой от тия, които правят социологически изследвания и… Колко му е?! Пък и на такива високи температури трябва само да се позачетеш във вестниците и направо може дамла да те удари. “Милен Велчев вдигал пенсиите със седем  на сто!”. Това момче херния ще получи. Вдигнал некви пенсии и голяма работа. Опищя орталъка. А бе, аланкоолу, че той дедо го вдига по-често от колкото ти пенсиите. Ама си мълчи човечецът. Не го интересуват медийните изяви.

По нататък чета обаче едни неща, които акълът ми не ги побира. То колко ли акъл, ама все пак. Руски учени стигнали до извод, че: ”Богатството на народа зависи от коефициента му на интелигентност…”. ‘Де да знаеш, може и да са прави, ама аз като тръгна по пътя на сравненията… Ей го на, съседът. Инженер с ‘нам колко си научни разработки. Тика (поне аз не съм виждал да го кара) тридесет годишен “Москвич”. Жена му готви от 23 часа нататък, да хване нощната тарифа на тока, а за петдесет годишния си юбилей пи една бира.

Отсреща живей Мишо Тарабата. Според посветени лани си купил диплома за средно образование. Не, че му трябва кой знае колко, ама ей така, за самочувствие. Тарабата кара “Мерцедес” последен модел, къщата му е нацвъкана с климатици като стреха с лястовичи гнезда, а джобните му за деня са около петстотин лева. Казват, че последния път, когато успял да прочете една книжка, се състояло тридневно мило тържество. От къде ли са си купили дипломите тия руски учени? Тях поне за читави хора ги имах.

Миналата нощ спах неспокойно. А бе, притеснено ми беше нещо, глождеше ме ей тъй отвътре… На сутринта като разгърнах вестника разбрах от какво съм се притеснявал. Бритни Спиърс, моля ти се, отказала да подпише предбрачен договор! Не ми стигат другите грижи, че и за нея да мисля. Ще взема да и драсна два-три реда, като се поосвободя малко.

Пак учени доказали, че в сравнение с другите години, тази година у нас долетели доста по-малко щъркели. Дано Милен Велчев да не си пише актив, че това се дължи на засилени мерки по митници. Нищо подобно! Бягали от нас от глад. Само че не пояснили – няма какво да ядат или ги е страх ние да не ги изядем?! Трябва да питам някой по-учен от мен.

“Свалят врачките от телевизиите!”. Заради наближаването на изборите ще да е. Да не подяждат социологически агенции. Колко му е да хвърлиш боб на един кандидат-депутат и да му прогнозираш осемдесет процента. Пък може и сто, ако плати като хората.

“Къщите на богатите били по-мръсни!” – това установили група експерти от ЕС. Те доказали, че по-богатите чистят по-рядко. Ами като си имат чистачи хората, за какво им е те да чистят. Да, ама три на сто от англичаните признали, че никога не са чистили в къщи. Испанците били шестнадесет процента. Не ни мърда приемането в ЕС. Тъй де, като ни приемат ще има кой да им чисти. Че за какво друго сме им потрябвали. Довечера ще дам на жената да го прочете. Все мърмори, че не съм чистел в къщи. Коскоджа ми ти европеец, пък да се занимавам с такива работи.

Някакъв си нашенски професор. Щерев ли, какъв беше, твърди, че “Мъж се разваля от стрес, радиация и лоша храна!”. Знаех аз, че има нещо такова, ама като не ми стига образование да го формулирам. Защото жена ми казва, че било от пушене, пиене и хойкане по чужди жени. Не знам само от какво се е развалил министърът на транспорта.

Според специалисти от неговото министерство, по-право от подопечното му такова, нищо че той си го има като бащиния, изчислили, че половин пътник се вози на 8 влака. Заради това ги спрели. Не казват само половин влак ли ще оставят или… И какво прави в момента другата половина на пътника? Сега, има две положения. Или влаковете са много, или пътниците малко.

Като вдигнат още няколко пъти цените на билетите, и половината влак ще спрат. Ама сигурно не са се сетили, че това е не от желание на хората да си стоят в къщи, ами от сиромашия. Ще трябва и на тях да им пиша, ама другия месец, защото бая се набутах с пощенски разходи.

Пак във вестника чета, че някои хора му намерили цаката на ж.п.транспорта. “двадесет и пет българи си купили самолети!”. Това е работа. Броиш там някакви си  петдесет хиляди долара и… Няма да те тръска, зачервени катаджии няма да те питат: “Ще се глобяваме или ще се черпим?”. Няма да се притесняваш, че си вкарал три ракии и си седнал зад волана.

Джъткаш си нагоре-надо… (пардон, само нагоре) и си кривиш шапката. Няма Гражданска отговорност, няма пътен данък, нито пък да се чудиш къде да паркираш. Пък може и като такси да работиш. Тогаз да ги видя ж.п.-то. Ама то в пазарната икономика е така. Който се усети. Ass knows two and two hundred. (Гъз знае две и двеста.)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име