Политическа партия ГЕРБ ще подходи с необходимото уважение и отговорност. Така коментира днес в Търговище народният представител от 28-ми МИР – Търговище Теменужка Петкова по повод връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България“, информират от БТА.

В срещата с медиите заедно с депутата участва и областният координатор на ГЕРБ Дарин Димитров.

По думите на Петкова, като първа политическа сила на отминалите избори, ГЕРБ е направила всичко възможно да оправдае доверието на хората. Според нея основната причина за „разнобоя в обществото са „Продължаваме Промяната“, които осъзнато противопоставят партиите в Народното събрание да не си говорят и манипулират целия процес. Ако у нас няма правителство, вината е на „Продължаваме Промяната“, заяви тя.

Петкова коментира и свършеното в парламента през последните седмици и взетите за страната важни решения по отношение на компанията Gemcorp . „Резултатите, изнесени от Времената комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председателя Кирил Петков, са притеснителни“, каза Теменужка Петкова.

По думите ѝ това е документ, който може да доведе до сериозен риск за енергийната и националната ни сигурност. Документът е изготвен извън министерството и в нарушение на Конституцията на България – не е ратифициран от Народното събрание и нито едно друго министерство не е запознато с него, допълни народният представител.

Петкова припомни решението докладът да бъде изпратен на МВР, на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и на Министерския съвет (МС) за запознаване и предприемане на действия в рамките на компетенциите им, „защото управляващите от „Продължаваме промяната“ не са защитили националния интерес, пренебрегнали са националното законодателство и европейските изисквания“.

На срещата с медиите бяха засегнати още важни решение, свързани с Националния план за възстановяване и развитие.

БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име