По искане на Районна прокуратура – Търговище 24-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 194 от НК – серия кражба, извършени от частни домове в града, остава в ареста.

Съдът определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо Н.А. и определи „задържане под стража“ за младия мъж, който е обвиняем и за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

В периода от 20 януари до 5 февруари 2023 година, младият мъж противозаконно проникнал в общо осем апартамента, намиращи се на различни адреси в град Търговище. Той извършил кражби от тях, като основната му цел били дребни леснопреносими електронни устройства и пари. В дома на Н.А. са намерени част от вещите, обект на посегателствата, както и 14 грама марихуана.

При претърсването са намерени също боеприпаси за огнестрелно оръжие, за които към момента няма данни Н.А. да е имал разрешително.

24-годишният обвиняем не е известен на органите на реда и до този момент не е осъждан. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. С постановление на наблюдаващия случая прокурор до днес  обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа.

Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име