Вече няколко поколения деца си играят на Рамбо.  Майките им пък въздишат по Кевин Костнър и изиграл превъзходно ролята на бодигарда. Лесно ли се става  герой и бодигард и само в защитата на отделни личности ли се състои неговата работа. Това на терен в Търговище изучават няколко десетки деца и младежи, а теренът е в залата на СК „Бодигард-Секюрити“.

Само здрава физика или и други умения трябва да притежава бодигарда. Според ръководителят на клуба Николай Алексиев, човек с богата професионална биография у като бодигард и инструктор, това е професия в която човек трябва да има широкоспектърни умения в различни области- бойни изкуства, медицина и ред други.

. По време на земетръса в Турция заминаха български доброволци, но според ръководителят на групата от Гражданска защита ние сме оборудвани с необходимата техника но ни липсват подготвени кадри за действие в екстремна обстановка. Именно върху това работят участниците в клуба в момента

. И кой може да бъде най-полезен в една такава подготовка освен човек, който е бил в най-горещите точки по време на военни конфликти в Ирак, Ливан, Афганистан и професионален телохранител на ВИП персони.

Това е Краси Панчев, който ще проведе обучение на участниците в клуба  по оказване на първа помощ в зони с висок риск за живота на пострадалото лице. Нещата не са чак толкова елементарни, смята Н. Алексиев и е сигурен, че неговият личен приятел Краси Панчев, ще проведе обучението по достъпен и разбираем за децата начин.

Медицинският курс е по програмата на Българската Бодигард Федерация, чиито член е и търговищкия спортен клуб и ще се проведе на 9 юли в залата на СК „Бодигард- Секюрити“ като в нето могат да се включат не само членовете на клуба но всички други желаещи деца и младежи..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име